Veleposlaništvo RS Bern /Izredni dogodki - COVID 19 /

Informacije za popotnike

ŠVICA (stanje na dan 1.7.2021)

Osebe, ki so se v zadnjih desetih dneh zadrževale na območju Republike Slovenijo, za vstop v Švico ne potrebujejo hitrega ali PCR testa. Predložitev negativnega PCR testa (ne staršega od 72) se  zahtevala samo za prihode z letalom v primeru, da oseba ni bila polno cepljena ali je prebolela Covid-19 (v zadnjih 6 mesecih).

Dodatno svetujemo vsem, da preverijo z izvajalcem prevoza glede morebitne obveznosti predložitve testa, potrdila o cepljenju ali prebolelosti.

Glede preverbe posameznih primerov za vstop v Švico, je na voljo platforma Travel Check: https://travelcheck.admin.ch/home

Klicni center za osebe, ki potujejo v Švico: +41 58 464 44 88 (vsak dan med 6.00 in 23.00).Klicni center za informacije v zvezi s koronavirusom: +41 58 463 00 00, (vsak dan med 6.00 in 23.00)

https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html

Odgovori na najpogostejša vprašanja v zvezi z vstopom v Švico: https://www.sem.admin.ch/sem/en/home/aktuell/aktuell/faq-einreiseverweigerung.html

Aktualne informacije v zvezi s Covid-19 v Švici so dostopne na spletnih straneh švicarskega zveznega urada za zdravje:
https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov.html

 

SLOVENIJA

Švica bo od 3. julija 2021 dalje uvrščena na zeleni seznam v Republiki Sloveniji. Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu (na primer račun, vabilo, prijava bivanja …).

Lihtenštajn ostaja na temnordečem seznamu . Osebo, ki ima prebivališče v Republiki Sloveniji in prihaja z območja na temnordečem seznamu, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Tujcu, ki nima prebivališča v Republiki Sloveniji in prihaja z območja na temnordečem seznamu, se vstop v Republiko Slovenijo ne dovoli.

 

AKTUALNE INFORMACIJE O KORONAVIRUSU (COVID-19) V SLOVENIJI DOSTOPNE NA: