Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
12.09.2017  

Poslovilno delovno kosilo veleposlanika mag. Franca Mikše, vodje Kontaktnega veleposlaništva zveze NATO za Švico s predstavniki švicarskega Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za obrambo ter Švicarske vojske

Veleposlanik mag. Franc Mikša je 7. septembra 2017 v funkciji vodje kontaktnega veleposlaništva zveze NATO za Švico (NATO CPE) priredil poslovilno delovno kosilo za predstavnike Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za obrambo in Obrožene sile Švice, kjer se jim je zahvalil za odlično sodelovanje.
Veleposlanik mag. Mikša kot vodja slovenskega veleposlaništva v Švici od leta 2015 dalje opravlja tudi funkcijo vodje kontaktnega veleposlaništva zveze NATO za Švico. V tem času je s pristojnimi švicarskimi institucijami vzpostavil tesno sodelovanje in med drugim organiziral ali se udeležil številnih dogodkov - od udeležbe na srečanjih na sedežu zveze NATO v Bruslju do organiziranja letnih srečanj predstavnikov zveze NATO s švicarskimi pristojnimi organi in debrifingov za predstavnike tujih diplomatsko-konzularnih predstavništev držav članic zveze NATO v Švici. 
Veleposlanik Christian Catrina se je zahvalil za odlično opravljeno delo in osebno angažiranje veleposlanika mag. Mikše in Veleposlaništva Republike Slovenije v Bernu v funkciji kontaktnega veleposlaništva zveze NATO za Švico, katerega delovanje je pripomoglo k poglobitvi sodelovanja Švice z zvezo NATO, še posebej v okviru Sporazuma Partnerstva za mir med Švico in zvezo NATO.Fabian Grass, namestnik vodje Oddelka za mednarodno varnost v Ministrstvu za zunanje zadeve Švice, veleposlanik Christian Catrina, namestnik generalnega sekretarja in vodja Oddelka za varnostno politiko Ministrstva za obrambo Švice, Samira Cizero Ntasano, sodelavka v Oddelku za varnostno politiko Ministrstva za zunanje zadeve Švice, Alenka Jerak, namestnica veleposlanika na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Bernu, Laila Ahmed, Oddelek za varnostno politiko Ministrstva za obrambo, mag. Franc Mikša, veleposlanik Republike Slovenije v Švici, polkovnik Ueli Langa, vodja Sektorja za evroatlantsko varnostno sodelovanje v Oboroženih silah Švice, Pierre Antilla, namestnik vodje Oddelka za varnostno politiko v Ministrstvu za obrambo Švice.