Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
21.04.2017  

Nastop slovenske glasbenice Polone Tominec v rezidenci veleposlanika R Slovenije v Bernu

Glasbenica Polona Tominec z Gorjanskega na Krasu je 12. aprila 2017 v rezidenci veleposlanika R Slovenije v Bernu s svojo harmoniko navdušila članice Mednarodnega združenja žensk "Foulard" Bern. Na koncertu se je predstavila z deli  F. Angelisa,  J. S. Bacha, A. Piazzolle, navdušenje pa je požela tudi z izborom iz zakladnice slovenske ljudske glasbe. P. Tominec je diplomirala na "Hochschule der Künste" v Bernu, kjer je dokončala študij koncertiranja pod vodstvom znanega solista Teodorja Anzellottija.  

Predsednica združenja "Foulard" Rena Cats se je glasbenici za čudovit glasbeni dogodek zahvalila z besedami: It was amazing, and I find it incredible how your fingers know where to go. Thank you so very much on behalf of all of us. We all admired you tremendously. Gostje z različnih koncev sveta so Polono Tominec zasule s pohvalami in številnimi vprašanji o ustvarjanju na harmoniki kot instrumentu, ki ga je zelo uspešno predstavila na drugačen način, kot so pričakovale.

Sicer pa Polona Tominec ne nastopa le kot solistka ampak tudi kot članica različnih orkestrov oziroma glasbenih skupin: od dua, kvinteta do orkestra. Sodeluje in nastopa z raznimi orkestri v Srbiji, na Hrvaškem, Češki, Švici in Italiji.

Gostiteljica srečanja Amalija Jelen Mikša, soproga veleposlanika, je prisotne razveselila z doma pripravljeno slovensko hrano in sladicami. Udeleženke srečanja je pozdravil tudi veleposlanik mag. Franc Mikša.

 

 
V pričakovanju koncerta


Amalija Jelen Mikša in Polona Tominec