Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
17.11.2016  

Letni koordinacijski sestanek s predstavniki slovenskih društev in ustanov v Švici in Kneževini Lihtenštajn v prostorih Veleposlaništva Republike Slovenije v Bernu

Veleposlanik Franc Mikša je povabil predstavnike vseh slovenskih društev in ustanov v Švici in Lihtenštajnu na koordinacijski sestanek, ki je bil v soboto 12. novembra 2016 na Veleposlaništvu RS v Bernu. Sestanka se je udeležilo petnajst predsednic oziroma predsednikov in tajnic slovenskih društev ter dve učiteljici dopolnilnega pouka slovenščine v Švici, Lihtenštajnu in na Predarlskem.

Na sestanku je bil usklajen Seznam prireditev slovenskih društev in ustanov v Švici, Lihtenštajnu in na Predarlskem za leto 2017, dopolnjeni in ažurirani so bili naslovi pomembnih ustanov in pripravljena preglednica konzularnih dni, ki jih bo veleposlaništvo do februarja 2017 izvedlo na sedežu Častnega konzulata RS v Zürichu. Nova lokacija, od marca dalje, bo naknadno javljena.
Vsa omenjena gradiva je veleposlaništvo natisnilo v 1100 izvodih in razposlalo slovenskim družinam v Švici, Lihtenštajnu in na Predarlskem.