Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
14.12.2016  

Miklavževanje 2016 - prireditev Združenja staršev otrok dopolnilnega pouka slovenščine "Martin Krpan" in učiteljic dopolnilnega pouka slovenščine v Švici, Lihtenštajnu in na Predarlskem

V soboto, 10. 12. 2016 je v dvorani Tann - Rütti potekalo "Miklavževanje 2016" za učenke in učence dopolnilnega pouka slovenščine. Tradicionalno prireditev so organizirali Združenje staršev otrok dopolnilnega pouka slovenščine Martin Krpan in učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine v Švici, Lihtenštajnu in na Predarlskem, Marija Rogina, Jasmina Lepoša in Anja Dobrovc. Številne obiskovalce je uvodoma pozdravila Petra Zajc, predsednica društva staršev "Martin Krpan", nagovoril pa jih je tudi veleposlanik mag. Franc Mikša. 
Učenke in učenci dopolnilnega pouka so pripravili kulturni program, ki mu je sledil odličen nastop Grajskega lutkovnega gledališča iz Sevnice z lutkovno predstavo Trije prašički, nato je otroke obiskal in obdaroval Miklavž. Ob prireditvi je Združenje staršev organiziralo Miklavžev sejem, izkupiček je namenjen za aktivnosti Združenja staršev otrok dopolnilnega pouka slovenščine Martin Krpan.