Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
09.04.2018  

Ponovitev Referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper

Ponovitev Referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper, 13. 5. 2018 

Državna volilna komisija je dne 27. 3. 2018 sprejela Sklep o določitvi datuma ponovnega glasovanja na zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT). Sklep je objavljen v Uradnem listu RS, št. 20/18.

Vprašanje na referendumu se glasi:
"Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT), ki ga je Državni zbor sprejel 8. maja 2017?"

Državljanke in državljane Republike Slovenije, ki imajo v Švici in Kneževini Lihtenštajn prijavljeno stalno prebivališče ali se v času izvedbe referenduma nahajajo v Švici ali Kneževini Lihtenštajn, obveščamo, da bo 

v nedeljo, 13. maja 2018, med 9.00 in 17.00 uro,

za izvedbo referenduma odprto volišče

na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Bernu


Zdomci, torej državljani, ki se na dan referenduma začasno nahajajo v tujini in bi želeli glasovati po pošti iz tujine ali na DKP z odprtim voliščem, morajo svojo namero o glasovanju sporočiti Državni volilni komisiji najkasneje do 27. 4. 2018 do 24 ure. Rok za oddajo obvestila je prekluziven in velja rok prispetja. Prepozno prejetega obvestila Državna volilna komisija ne bo upoštevala. (obrazec Obr01).

Do 9. 5. 2018 do 24 ure, lahko izseljenci sporočijo DVK, da bodo glasovali v RS in sicer na OMNIA voliščih. Rok za oddajo obvestila je prekluziven in velja rok prispetja. (obrazec Obr03).

Volivci obvestila o načinu glasovanja lahko posredujejo elektronsko:

· s kvalificiranim digitalnim potrdilom:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3490

· brez kvalificiranega potrdila:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3489

ali izpolnjen obrazec iz priloge pošljejo na DVK. To lahko storijo na tri načine:

· po e-pošti (skenirano zaradi podpisa) na elektronski naslov gp.dvk(at)dvk-rs.si

· po faxu na številko 00 386 143 31 269

· po pošti na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenije