Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
06.09.2017  

Turistične delavnice "I feel Slovenia" v organizaciji Slovenske turistične organizacije in Kongresnega urada Slovenije v Zürichu

Zürich, 5. september 2017: Turistične delavnice pod motom "I feel Slovenia", ki sta jih skupno organizirala Slovenska turistična organizacija ter Kongresni urad Slovenije, se je udeležilo preko 50 gostov - 25 pomembnih švicarskih partnerjev (agentov, predstavnikov turističnih agencij in specializiranih medijev) ter preko 15 slovenskih najeminentnejših turističnih ponudnikov.
Veleposlanik Republike Slovenije mag. Franc Mikša je v nagovoru ob otvoritvi dogodka izpostavil zadovoljstvo, da je po nekaj letih prišlo do organizacije turistično-promocijskega dogodka v Švici, ki se ga udeležuje tako veliko število slovenskih in švicarskih partnerjev. Omenil je tudi zadnji uspeh Slovenije na področju turizma – razglasitev za prvo zeleno državo na svetu ter spodbuden porast obiska in prenočitev tujih gostov – vključno s švicarskimi, v prvih šestih mesecih tega leta.
V pogovorih z udeleženci je bil izpostavljen interes po poglobitvi sodelovanja med vsemi akterji pri promociji vseh zvrsti slovenskega turizma, želja po organizaciji večjega števila podobnih dogodkov ter spodbuda k večji udeležbi slovenskih ponudnikov na specializiranih sejmih v Švici. Z omenjenimi aktivnosti in poglobljenim horizontalnim sodelovanjem med vsemi akterji turizma bi vsekakor znatno pripomogli k večji prepoznavnosti slovenskega turističnega potenciala v Švici, za kar si prizadeva tudi naše veleposlaništvo v Bernu. 

Miha Kovačič, vodja Kongresnega urada Slovenije, Alenka Jerak, pooblaščena ministrica na Veleposlaništvu RS v Bernu, Vesna Mojsilovič, Slovenska turistična organizacija, Živa Vincetič, Slovenska turistična organizacija in veleposlanik Republike Slovenije mag. Franc Mikša.