Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
15.06.2020  

Od danes nova priporočila švicarske vlade za potovanja v tujino

Švicarska vlada je danes objavila nove informacije o vstopu v Švico ter o obnašanju/ravnanju v Švici.  Vsem državljanom Republike Slovenije, ki lahko od danes vstopate v Švico brez omejitev, svetujemo, da si preberete naslednjo vsebino. Seveda pa smo za informacije slovenskim državljanom vedno razpolago tudi na našem veleposlaništvu.

Švicarska vlada spremlja epidemiološki razvoj v Švici in drugih državah. Na tej osnovi se odloča o sproščanju ukrepov, kamor spadajo tudi določila za vstop v Švico, ki jih vlada prilagaja od srede maja. Vse, ki želijo priti v Švico, vlada poziva, naj se pred potovanjem informirajo na strani Urada za migracije, SEM: https://www.sem.admin.ch/sem/de/home/aktuell/aktuell/faq-einreiseverweigerung.html.
Tam lahko najdete vprašanja in odgovore  glede omejitev vstopa v Švico, o možnih izjemah, o prostem pretoku ljudi ter o viznih sistemih.

V primeru, da se razvijejo simptomi bolezni potem, ko ste že v Švici, vlada svetuje ogled te spletne strani in sledenje navodilom: https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/selbst-isolierung-und-selbst-quarantaene.html.