Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
15.11.2021  

Srečanje slovenskih veleposlanikov iz Berna in iz Ženeve s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom v Nyonu

Veleposlanik Slovenije v Švici Iztok Grmek in veleposlanica – stalna predstavnica pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi Anita Pipan, sta se 11. novembra 2021 sestala s predsednikom Evropske nogometne zveze – UEFA Aleksandrom Čeferinom.

Ob srečanju, na sedežu UEFA v Nyonu, je bilo predstavljeno delovanje UEFA, osrednji del pogovorov pa je bil namenjen tudi posredni skupni promociji Slovenije v Švici. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je potrdil pripravljenost za sodelovanje na promocijskih dogodkih, ki jih organizira tako Veleposlaništvo Slovenije v Bernu kot tudi Stalno predstavništvo Slovenije pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi.

V pogovoru so bile konkretno izpostavljene tudi možnosti sodelovanja pri varstvu otrokovih pravic, kar je tako slovenska zunanje politična prioriteta kot tudi prioriteta UEFA fundacije za otroke.

Pomen in vpliv nogometa je pomemben tudi iz perspektive okoljskih vidikov in opozarjanja na aktualne kritične klimatske spremembe.